advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Henk Norel terughoudend over Heroes-comeback: ‘Zeer de vraag of ik überhaupt kan spelen’

De fans van Heroes Den Bosch waren lyrisch toen afgelopen weekend de comeback van oud-speler Henk Norel werd aangekondigd. Maar hoe vaak de supporters de 33-jarige Norel dit seizoen daadwerkelijk op het veld gaan zien schitteren, is nog maar de vraag.

Na een lange coronabreak gaan de competitiewedstrijden voor Heroes Den Bosch vanaf volgend weekend weer van start. Daarbij hebben de Bosschenaren sinds kort de beschikking over Henk Norel. Hij maakt zijn comeback nadat hij vanwege blessureleed de basketbalschoenen aan de wilgen hing. Maar of hij dit seizoen in het veld het verschil gaat maken, moet volgens hem nog maar blijken.

“Ik ben natuurlijk met een reden gestopt vorig jaar. Het is maar zeer de vraag of ik überhaupt kan gaan spelen. We doen ons best om in vorm te komen en waar ik het team kan helpen, zal ik het team helpen, maar de verwachting is niet dat ik hier 25 minuten ga spelen.”

(Tekst loopt door onder de video)

Ook coach Jean-Marc Jaumin is terughoudend. “Laat ons afwachten met zijn trainingsarbeid de komende 10, 14 dagen om te zien hoe hij ons kan helpen. We gaan zeker niet dingen overhaasten.”

Intens

Kortom; het is niet waarschijnlijk dat Norel veel wedstrijden gaat spelen. Maar waarvoor is hij dan wel terug in Den Bosch? Onder andere voor de loodzware Europese campagne waaraan de Heroes eind januari gaan beginnen en waarbij ze - in een bubbel - drie wedstrijden in vier dagen afwerken. “En dan zien we niemand, behalve het team. Heel intens, leuk om nog even mee te maken. Ik ga proberen zo fit mogelijk te zijn, maar vooral mijn ervaring zal de bijdrage zijn.”

De terugkeer van Norel doet denken aan de comeback van Arjen Robben. Ook hij was al gestopt toen hij toch weer bij FC Groningen aan de slag ging. Hij kwam in het hoge noorden door blessureleed echter amper in actie. Dat is precies waar Norel voor wil waken: “Ik ben sowieso wel wat voorzichtiger. Twee maanden geleden had ik ook gezegd ‘nee, echt niet’, maar ik draag de club een warm hart toe en vind het hartstikke leuk om hier te zijn, maar het is geen definitieve comeback of zo. Het is meer dat ik nu kan helpen - wat ik graag doe - en that’s it.”