advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Henk uit Zeeland is bij testconcert De Pul; 'Mijn dag kan niet meer stuk'

De kaarten voor drie testconcerten bij poppodium De Pul waren donderdag binnen mum van tijd uitverkocht. Henk Verstegen uit Zeeland was er als de kippen bij en bemachtigde een kaartje. "Echt supergaaf."

Coronabesmettingen bij De Pul? Daar is directeur van Compass Uden Gijs de Louw niet bang voor, want het veiligheidsprotocol is goed op orde.  "Wat ik wel spannend vond is of dat wij de kaarten wel zouden verkopen. Mensen moeten zich binnen veertig uur voor het concert laten testen, dat is toch best een gedoe", aldus De Louw.

Donderdag bleek dat er veel vraag is naar de testconcerten bij De Pul. Voor concerten van Blaudzun, Voltage en Smerrig waren samen driehonderd kaarten beschikbaar. "Binnen één uur of zelfs een halfuur waren de kaarten al weg", zegt De Louw.

Veel geïnteresseerden visten achter het net, maar dat geldt niet voor Henk Verstegen uit Zeeland, die tickets wist te bemachtigen voor Blaudzun. "Ik heb kaartjes. Mijn dag kan niet meer stuk. Super gaaf om weer eens naar een concert te kunnen", zegt hij blij.

Ik miste een stuk van mijn leven

• Henk Verstegen

Verstegen is een echte muziekliefhebber en bezoekt normaliter drie concerten per maand. Dat zat er het afgelopen jaar niet in. "Ik miste een stuk van mijn leven. Dat meen ik serieus. Ik weet wat het brengt als je bij een concert bent. Dan kom je stuiterend thuis, daar kan ik dagen op teren", doelt hij op de energie die hij krijgt van concerten.

Om het testconcert te bezoeken moet hij zich vlak voor het concert via een sneltest laten testen op corona. Dat is voor Verstegen geen obstakel. "Ik heb er geen seconde over getwijfeld. Ik moet voor het eerst getest worden. Van iedereen hoor ik dat het vervelend is, maar dat boeit mij niet. Ik kan weer naar een concert!", jubelt hij. 

Beperkingen

Bezoekers van de drie concerten kunnen zich niet als vanouds uitleven. Er geldt een 1,5 meter maatregel en ook moeten bezoekers zitten. "Het is met beperkingen, maar het is wel een eerste stap", doelt De Louw op het proces naar een volledige opening.  "Als je een tweede of derde stap wil zetten, moet je ook de eerste zetten. Wij zijn blij dat we mee mogen doen met de eerste stap."