advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Hennepkwekerij aan Ussenstraat 'verstopt' achter kast en houten plaat

De politie heeft woensdag in de schuur van een woning aan de Ussenstraat in Oss een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij was verstopt in een 'verborgen ruimte', die via de woning te bereiken was en die werd afgeschermd door een kast en een houten plaat.

In de kwekerij stonden 637 hennepplanten die zo goed als rijp waren om geoogst te worden. De kwekerij is ontmanteld. Op de zolder van de woning werd ook een hennepstekkerij aangetroffen met 645 hennepstekjes. Ook deze zijn geruimd.

In beslag

Zowel de stroom als het water bleken voor de meter illegaal afgetapt te worden. Beiden werden daarom geheel afgesloten. De hoofdbewoner en zijn partner werden in de woning aangehouden en zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden. De politie heeft bij voorbaat ook al een nieuwe luxe auto, een duur merk horloge en een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen.

De politie maakt naar aanleiding van de vondst een rapportage op voor de gemeente. "Die zal vermoedelijk op basis hiervan de woning voor een bepaalde periode gaan sluiten", aldus wijkagent Jeroen Mulder.