Heracles Almelo

Heracles Almelo koopt Ruben Roosken van TOP Oss

Vleugelverdediger Ruben Roosken verlaat TOP Oss voor een tweede kans in de Eredivisie. Heracles Almelo neemt de 21-jarige linksback over. Roosken tekent gelijk voor drie seizoenen met een optie voor een extra jaar.

Roosken groeide afgelopen seizoen bij TOP Oss uit tot vaste linksachter. Als wing back was hij verantwoordelijk voor zes assists. Hij maakte vooral indruk met zijn aanvallende loopacties en snelheid. Ook verdedigend wist hij zijn mannetje te staan. Eind februari sprak Roosken al over vermeende interesse uit de Eredivisie. Het contact met Heracles ontstond pas zo'n twee weken geleden. "Ik was direct onder de indruk. Ze willen me helpen beter te worden", vertelt Roosken tegen Dtv Nieuws. Over het bedrag wat met de overgang gemoeid is, doen beide clubs geen uitspraken.

Niet naar FC Utrecht

Roosken had nog een andere optie: tekenen bij FC Utrecht en direct verhuurd worden aan TOP Oss. "Uiteindelijk ging mijn voorkeur toch naar Heracles, waar ze me wél binnen de club willen begeleiden."

Uiteindelijk ging mijn voorkeur toch naar Heracles, waar ze me wél binnen de club willen begeleiden

• Ruben Roosken

Heracles was op zoek naar 'een jonge linksback die bij ons kan doorgroeien', zegt technisch directeur Tim Gilissen op de website van de club. “Die hebben we in Ruben gevonden. Hij is een type speler dat past bij het spel dat we willen spelen met aanvallende backs."

'Succesvol jaar bij familieclub'

Roosken kwam vorige zomer transfervrij over naar Oss. De Drent doorliep de jeugdopleiding van FC Emmen en kwam in drie eredivisiewedstrijden in actie voor Emmen. Toen de club niet met hem door wilde, sloot hij in eerste instantie op proef in Oss aan. Hij wist een contract voor twee seizoenen af te dwingen. Na één seizoen houdt het dus op voor Roosken bij TOP. "Het was een succesvol jaar bij een echte familieclub. Ik moest er in het begin wat inkomen, maar daarna ben ik per wedstrijd beter geworden."
 
In de laatste acht speelrondes van de Keuken Kampioen Divisie kwam Roosken door blessureleed niet meer in actie. "Ik ben al een tijdje weer helemaal fit en zal zondag direct meedoen met de eerste training in Almelo."

Philippe Rommens

Ook Philippe Rommens komt komend seizoen uit voor een Eredivisieploeg. De transfervrije middenvelder tekende eerder een contract bij het gepromoveerde Go Ahead Eagles. TOP Oss staat komend seizoen onder leiding van de Belgische trainer Bob Peeters