advertentie Banner SP Website

Gerhard Benneker (midden)

Herindelingsheisa: Landerds raadslid verlaat lokale politiek

Gerhard Benneker, raadslid voor Progressief Landerd, stopt per direct in die rol. Dat laat zijn partij weten. Benneker nam de beslissing na de heisa die afgelopen week is ontstaan over de herindeling van Landerd en Uden tot de nieuwe gemeente Maashorst.

Benneker, afkomstig uit Schaijk, is niet gebonden aan een landelijke partij in de Tweede Kamer. "Het zijn enorm intensieve dagen", legt interim-voorzitter Peter Klievink van Progressief Landerd uit. "In Schaijk is de spanning enorm opgelopen. Zowel voor- als tegenstanders zijn bezig om hun mening voor het voetlicht te brengen. In het dorp is verdeeldheid en dat speelt ook in onze partij." Benneker zelf wil niet reageren op zijn vertrek.

Benneker heeft zijn zetel teruggegeven aan Progressief Landerd. Het raadslid en de partij zijn niet in onvrede uit elkaar gegaan. Progressief Landerd gaat zich beraden over de situatie nu een van de drie raadsleden van de partij is afgetreden. Klievink omschrijft Benneker als een 'deskundig, integer en uitstekend raadslid uit de politieke arena'.

Tweede Kamer

De fusie van Landerd en Uden is in het nieuws nu de Tweede Kamer er over moet oordelen. CDA en GroenLinks willen een amendement indienen om Schaijk toe te voegen aan de gemeente Oss. Volgende week donderdag komt de Tweede Kamer opnieuw bij elkaar om de herindeling te bespreken.