Herinneringsduel FC Den Bosch-Nooit Gedacht uitgesteld

Voor de eerste keer in jaren speelt FC Den Bosch het eerste oefenduel in de voorbereiding op het programma niet tegen Nooit Gedacht uit Geffen. 

Ter nagedachtenis aan de in 2008 overleden Judith Strik die zeer betrokken was bij beide clubs, was dit oefenduel jarenlang de seizoensopening. “De wedstrijd komt er wel maar we zijn er nog over in gesprek met FC Den Bosch”, laat Bart Hoeben namens Nooit Gedacht weten. Volgens Hoeben is er nog geen datum voor de wedstrijd bekend, mede doordat de Bossche club nog geen hoofdtrainer heeft. 

Op sociale media circuleren berichten dat de oefenwedstrijd uitgesteld wordt omdat er geen speelvelden beschikbaar zijn. Hoeben: "Dit is niet zo. Er wordt wel onderhoud gepleegd aan de velden. Maar dat is niet de reden dat de wedstrijd nog niet gespeeld wordt." Over het feit dat het oefenduel dit jaar niet de seizoensopening is, zegt hij: “Het belangrijkste is niet zozeer dat de wedstrijd het eerste duel is. Het gaat er om dát de wedstrijd gespeeld wordt.”

Judith Strik uit Geffen was vrijwilliger bij Nooit Gedacht en speelde ook bij de club. Bij FC Den Bosch werkte ze. Strik overleed in 2008 op 28-jarige leeftijd. Haar leidinggevende sprak na haar dood de wens uit dat Nooit Gedacht en FC Den Bosch elk jaar een herinneringsduel voor Strik zouden spelen. Dit is de afgelopen tien jaar - op twee keer na- de seizoensopening geweest.

FC Den Bosch speelt dit jaar het eerste oefenduel op 6 juli uit tegen de Vorstenbossche Boys. Zowel Nooit Gedacht als FC Den Bosch konden donderdagmiddag nog geen reactie geven op de vraag wanneer het duel ter nagedachtenis aan Strik wel gespeeld wordt.

Foto: Bram van Ravenstein/KNVB

advertentie

Lees ook deze artikelen