advertentie Banner SNLR.nl

Herinrichting sportpark Moleneind fors duurder

De herinrichting van sportpark Moleneind pakt fors duurder uit dan eerder was begroot. Bovenop de 1,6 miljoen euro wil het college bijna 8 ton extra uitgeven. 

''Ik ben mij er terdege van bewust dat dit een groot bedrag is, maar ik hoop dat de raad hiermee gaat instemmen'', zegt wethouder Ingrid Verkuijlen. Om precies te zijn gaat het om een bedrag van 780.000 euro. 

Asbestsanering
De overschrijding van het oorspronkelijke budget komt door verschillende zaken. ''Onder meer door prijsstijgingen van materiaal, extra arbeidskosten en onvoorziene kosten, zoals asbestsanering bij de Boekelsedijk'', geeft Verkuijlen aan. Omdat softbalvereniging Red Sox naar een nieuwe plek aan die dijk verhuist, zijn er al werkzaamheden uitgevoerd.

Ruimte creëren 
Door de verhuizing van Red Sox kan rugbyclub Octopus er makkelijk een trainingsveld bij krijgen op het huidige park. En er gaat meer gebeuren. Zo komen er voldoende parkeerplekken en fietsenstallingen en wordt de beplanting aangepakt. Verder krijgt FC de Rakt nieuwe kleedkamers. Een extra veld voor de voetbalclub, van kunstgras, is inmiddels al gerealiseerd. Inclusief verlichting.

Duurzaam
Halverwege 2016 was er al een start gemaakt met het project Park Moleneind, waarbij de gemeente samen met vertegenwoordigers van FC de Rakt, Octopus, Red Sox, omwonenden, de molenaar en Udens College een plan zijn gaan ontwikkelen. Het doel daarbij is om tot een zo optimaal, breed gedragen plan en duurzaam mogelijke inrichting van het park te komen.

Tijdens de raadsvergadering van 30 januari wordt duidelijk of de raad akkoord gaat met het uitgeven van de extra kosten.