Herinrichting Traverse uitgesteld: Arriva wil meer ruimte voor bus

Er is nog geen zicht op de start van de aanleg van de Traverse in Heeswijk-Dinther. Met name Arriva heeft moeite met het ontwerp.

Het plan was dat eind dit jaar de schop in de grond zou gaan om de provinciale weg te veranderen in een dorpsstraat. Er is geld gereserveerd in de begroting van Bernheze om de verkeersveiligheid te verbeteren en meer ruimte te geven aan voetgangers en fietsers.

Busmaatschappij Arriva wil meer ruimte voor de bus, want zoals de plannen nu zijn leveren de markante plekken die zorgen voor een dorpse uitstraling vertragingen op. Het zou betekenen dat er een extra bus zou moeten worden ingezet en in het ergste geval zou de buslijn helemaal verdwijnen op de Traverse. Dat wil niemand en daarom is hier nu volop overleg over met Arriva en de provincie.

Begin 2020 wordt het definitieve ontwerp gepresenteerd tijdens een bewonersavond. Daarna wordt zo snel mogelijk gestart met fase 1: het deel van de Raadhuisplein tot de Abdijstraat. De Traverse bestaat uit de volgende straten: Gouverneursweg, Hoofdstraat, St. Servatiusstraat, Raadhuisplein, Edm. Van Dintherstraat en de Brouwersstraat en het aansluiten van de zijstraten.