advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Heroes Den Bosch

Heroes Den Bosch start competitie met winst

Heroes Den Bosch heeft haar openingswedstrijd in de Dutch Basketball League gewonnen. Op bezoek bij de Landstede Hammers uit Zwolle beslisten de Bosschenaren de wedstrijd in het vierde kwart.

Eerste helft met twee gezichten

Heroes ging vliegend van start en had in het eerste kwart al snel een voorsprong van 8 punten te pakken. De Bosschenaren kwamen gemakkelijk onder de basket van Landstede Hammers en waren sterk in de rebonds. Het resultaat daarvan was een stand van 22-30 in het voordeel van de Heroes.

Die voorsprong verdween in het tweede kwart als sneeuw voor de zon. Landstede kreeg door dat het seizoen begonnen was en speelde met meer overtuigingskracht. De stand werd gelijkgetrokken en een driepunter zorgde voor de ommekeer. De Zwollenaren gingen daardoor rusten bij een 41-38 tussenstand.

Lapornik staat op

In het derde kwart breidden de Hammers hun voorsprong uit, deze bedroeg op een gegeven moment zelfs negen punten. De Heroes stelden daarna orde op zaken waardoor de beslissing in het vierde kwart moest vallen: 62-62.  

In dat kwart stond Miha Lapornik op. De Sloveense guard schoot uit de startblokken en zette de Heroes met enkele fraaie driepunters weer op voorsprong. Bij een 69-75 tussenstand lag de wedstrijd enkele minuten stil vanwege kapotte reclameborden. De Heroes kwamen daarna niet meer in de problemen. Lapornik sloot de wedstrijd af met maar liefst 31 punten.