Heroes Den Bosch beginnen zaterdag aan play-offs

De basketballers van Heroes Den Bosch spelen zaterdag de eerste wedstrijd van de play-offs tegen Yoast United uit Bemmel. De Bosschenaren hadden een moeizame start van het seizoen maar ze konden uiteindelijk toch nog de tweede plek veiligstellen.

“In het begin van het seizoen misten we ons ritme. We konden soms maar met zes á zeven man trainen, verklaart trainer Jean-Marc Jaumin de stroeve seizoenstart van zijn team. “Toen we gingen trainen met de volledige samenstelling van de ploeg konden we iets opbouwen. Dan komen de resultaten vanzelf omdat wij kwaliteiten genoeg hebben voor het beslissen van een wedstrijd”. Heroes heeft intussen acht wedstrijden op rij gewonnen en dat geeft zelfvertrouwen voor de play-offs.

Onderschatting

In de competitie heeft de ploeg uit Den-Bosch al een keer gewonnen van Yoast maar van onderschatting is geen sprake. “Iedereen verwacht dat wij gaan winnen, daar moet je voor waken. We moeten wedstrijd voor wedstrijd ons eigen spel spelen dan ben ik ervan overtuigd dat er goede dingen gaan gebeuren”, vertelt Stefan Wessels de aanvoerder van het team. Voor Jaumin moet er één ding gebeuren om het seizoen te laten slagen: “de laatste wedstrijd winnen”.