advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Heroes Den Bosch contracteert jeugdinternational José Dimitri Maconda

Heroes Den Bosch heeft de 19-jarige jeugdinternational José Dimitri Maconda (19) per direct vastgelegd. Maconda blijft in eerste instantie tot eind januari, waarna de Bossche basketballploeg de optie heeft om de point guard tot het aan het eind van het seizoen te contracteren.

Maconda speelde in de Spaanse Liga EBA en maakte deel uit van de Nederlandse selecties onder 16 en onder 18. Met beide teams speelde hij op een Europees kampioenschap. Bij Heroes Den Bosch sluit hij aan bij het topteam.

"Maconda is een talentvolle point guard die al ervaring heeft opgedaan in Spanje", zegt Technisch manager Roel van de Graaf. Hij vervolgt: "Vanwege corona lag daar het een en ander stil, waardoor wij Dimitri nu aan ons hebben kunnen binden. Hij is al een aantal dagen bij de groep en zal vanavond bij de selectie zitten voor het duel met Landstede Hammers in Zwolle voor de Dutch Basketball League."

Ik ga mijn uiterste best doen om mezelf te bewijzen, zodat ik ook na januari nog in Den Bosch speel.

• José Dimitri Maconda

Dimitri Maconda is blij dat deze kans krijgt bij Heroes Den Bosch: "Ik ga mijn uiterste best doen om mezelf te bewijzen, zodat ik ook na januari nog in Den Bosch speel. Daarnaast kijk ik natuurlijk ontzettend uit naar de poulefase van de FIBA Europe Cup aan het einde van deze maand", aldus de speler.