Heroes Den Bosch pakt training op na korte thuisquarantaine

De basketballers van Heroes Den Bosch staan maandag weer op het trainingsveld. Dat is bijzonder omdat de spelers in thuisquarantaine waren vanwege een coronageval bij Phoenix Brussels. Tegen dat team speelde Heroes in het Brussels European Tournament.

Een speler van Phoenix Brussels was positief getest op COVID-19. Om die reden werd het Brussels European Tournament direct stilgelegd en keerden de Bossche basketballers terug naar Noord-Brabant. Daar gingen ze voorlopig in thuisquarantaine, om het zekere voor het onzekere te nemen. Uit een bloedtest blijkt de basketballer van Phoenix nu alsnog negatief. Andere spelers en begeleiding van de Belgische club hebben geen klachten. Hetzelfde geldt voor Heroes zelf. Dat maakt dat de training weer hervat kan worden. 

Geel en oranje gebied

De spelers en begeleiding van Heroes Den Bosch leven al drieënhalve week in een gesloten bubbel en hebben minimaal contact met de buitenwereld. Het verblijf voor het toernooi was in geel gebied. Alleen de kleedkamer en het veld bevonden zich in een gebied waar code oranje geldt. Heroes was hier alleen gedurende de wedstrijd en keerde zo snel als mogelijk terug naar het hotel in 'veilig gebied'.

Doordat Heroes weer door kan, worden ook de geplande oefenwedstrijden van deze week gewoon gespeeld. In Leeuwarden gaan de basketballers spelen tegen Aris. En in de Maaspoort komt het Belgische Leuven Bears komende zondag op bezoek.