Heroes Den Bosch speelt komend seizoen weer Europees basketbal in de Maaspoort

Heroes Den Bosch heeft zich als vicekampioen gekwalificeerd voor de FIBA Europe Cup. Maandag heeft de club zich ook officieel ingeschreven.

Vanwege de coronapandemie werd het toernooi afgelopen seizoen afgewerkt op verschillende locaties, waarvan twee in Den Bosch. De organisatie wil komend seizoen de draad oppakken en een ‘normale’ competitie afwerken. Dit houdt in dat er een dubbele poulefase komt met uit- en thuiswedstrijden gevolgd door een knock-out fase. Het is nog niet bekend of Heroes Den Bosch eerst een voorronde moet spelen of dat de club direct instroomt in de poulefase. Dit hangt af van het aantal inschrijvingen.

Deelname aan het toernooi was een nadrukkelijke wens van coach Erik Braal: “Het is niet te onderschatten hoe belangrijk het spelen op Europees topniveau en de daarbij behorende reizen naar het buitenland zijn voor het teamproces. Ik geloof er dan ook honderd procent in dat onze deelname aan de FIBA Europe Cup voordelig gaat zijn voor onze kansen in de BNXT League en het bekertoernooi.”

Loting

De speeldata voor de wedstrijden in de eerste poulefase zijn al bekend. Dinsdag 12 of woensdag 13 oktober staat de openingswedstrijd op de planning, waarna ook in de vijf weken die volgen iedere dinsdag of woensdag gespeeld zal worden om op het totaal van zes groepswedstrijden te komen. Dit betekent dat de eerste poulefase zal eindigen op dinsdag 16 of woensdag 17 november.

De loting voor de poulefase staat half augustus op de planning in München, waar het hoofdkantoor van FIBA Europe gevestigd is.