Heroes Den Bosch

Heroes Den Bosch trekt Alan Herndon aan als nieuwe power-forward

Basketbalclub Heroes Den Bosch heeft de Amerikaan Alan Herndon (26) aangetrokken als nieuwe power-forward. Hij is de vervanger van Morgan Stilma, die vanwege een zware blessure lang uit de roulatie is.

Herndon is overgenomen van het Griekse PAOK Saloniki, waar hij niet meer in de plannen paste van de nieuwe coach. De 2.06 meter lange Herndon speelt nu twee jaar in Europa en kwam daarvoor uit voor de ploeg van de University of Wyoming. 

Technisch manager Roel van de Graaf: “Ik ben blij dat we met Alan snel hebben kunnen handelen en een kwalitatief zeer goede vervanger in huis hebben kunnen halen. Dit na intensief contact met oud-speler en coach van de club Sam Jones, die nu werkzaam is voor Cleveland Cavaliers en diens G League team Canton Charge, waar Alan voor speelde. Herndon past goed in de spelsystemen van head coach Jean-Marc Jaumin en heeft ervaring opgedaan in Europa. Met zijn 2.06 meter is hij mobiel en kan hij goed uit de voeten buiten de driepuntslijn en in de bucket.” 

Herndon geeft op de website van de Bossche club ook zijn eerste reactie: “Ik ben blij dat Heroes mij de mogelijkheid biedt om weer aan spelen toe te komen. Deze kans kwam voor mij op het ideale moment en ik heb dan ook niet lang hoeven nadenken. Ik hoop snel bij het team aan te kunnen sluiten om me met hen voor te bereiden op de herstart van de competitie en natuurlijk de poulefase van de FIBA Europe Cup.”