Heroes verrassend onderuit in eerste play-off wedstrijd tegen Yoast

Heroes Den Bosch is de play-offs om het landskampioenschap zaterdag begonnen met een verrassende nederlaag tegen Yoast United uit Bemmel. In de Schaapskooi gaf het team van Jean-Marc Jaumin een riante voorsprong uit handen: 91-89.

De Bossche basketballers begonnen het duel in Bemmel zoals het de reguliere competitie was geeindigd; voortvarend. In het eerste kwart pakte Heroes een riante voorsprong van 16 punten, aan de hand van Miha Lapornik. Yoast United wist in het tweede kwart slechts zes punten in te lopen, waardoor de voorsprong in de rust nog steeds comfortabel leek.

Austin Luke

In het derde kwart leek de serie al nagenoeg beslist, toen Heroes de voorsprong wist uit te breiden naar liefst 20 punten. Vanaf dat moment kreeg point guard Austin Luke van Yoast het op zijn heupen. Met liefst negen driepunters had hij een groot aandeel in de comeback van de ploeg uit Gelderland. Zijn puntentotaal kwam uiteindelijk uit op 45 punten, met 7 rebounds en 5 assists.

Dit seizoen worden er geen beslissingswedstrijden gespeeld, waardoor Heroes aan een overwinning met drie punten verschil genoeg heeft om alsnog de halve finale te bereiken. De return begint dinsdag om 20:00 uur in de Maaspoort

Dtv Nieuws sprak in aanloop naar de play-offs in de Dutch Basketball League met trainer Jean-Marc Jaumin en Stefan Wessels.