Heroes raakt verder achterop in play-off finale tegen ZZ Leiden

Zonder sterspeler Miha Lapornik heeft Heroes Den Bosch de achterstand in de finale om het landskampioenschap in de Dutch Basketball League verder zien oplopen. ZZ Leiden was in de Maaspoort met 89-82 te sterk.

Heroes Den Bosch staat na twee wedstrijden om het landskampioenschap op matchpoint tegen. ZZ Leiden versloeg de Bossche basketballers dinsdagavond door een slordig derde en vierde kwart van Heroes.

Daar zag het na de eerste twee kwarten niet naar uit. Zonder Miha Lapornik aan Bossche zijde - hij werd voor twee wedstrijden geschorst na het slaan van een tegenstander in wedstrijd één - ging de wedstrijd gelijk op, maar Heroes wist halverwege het tweede kwart uit te lopen naar een voorsprong van 10 punten. Die slonk echter weer richting de rust.

Slechte helft

Heroes kwam slecht uit de kleedkamer. Met name in de aanval wilde er maar weinig lukken door de stugge verdediging van ZZ Leiden maar ook open 3-punters wilden niet vallen. De bezoekers deden wél wat ze moesten doen en scoorden veel fast-breaks na balverlies van Den Bosch. Ook in het vierde kwart was het nét niet voor de Bosschenaren. De voorsprong van Leiden werd wat kleiner, maar kwam nooit in gevaar.

Donderdag staat in Leiden de derde wedstrijd op het programma. Met een 2-0 achterstand in een best-of-5 serie kunnen er geen fouten meer worden gemaakt. Verlies betekent einde oefening voor Heroes en het landskampioenschap voor ZZ Leiden.