advertentie Banner Trined

Stichting Carnaval Herpen

Herpen doet het zonder nieuwe prins, optocht en burgemeestersverkiezing

Het carnaval in Herpen wordt komend seizoen vanwege corona een stuk soberder dan normaal. Het 11-11-bal en de prinsverkiezing gaan niet door, en ook is er een streep gezet door de optocht en de traditionele burgemeestersverkiezing.

Voorzitter Kim Gijsbers van Stichting Carnaval Herpen zegt dat de beslissing maandagavond na overleg met de clubs is genomen: “Het is een beslissing die je eigenlijk niet wil nemen maar we kunnen als stichting de verantwoordelijkheid niet op ons nemen. De gezondheid van de mensen is dan toch belangrijker.” 

Het is volgens haar geen goed idee om een nieuwe prins te benoemen als die vervolgens geen compleet carnavalsseizoen kan draaien. Daarom mag de prins van vorig jaar, Björn, nog een seizoen langer in functie blijven. De burgemeestersverkiezing, waarbij de kandidaten in een bus van locatie naar locatie gaan, is met de huidige coronamaatregelen ook een te groot risico. En ook de optocht is op deze manier niet haalbaar, zo was volgens Gijsbers ook de opvatting van de clubs. 

Het carnaval in Herpen is volgens haar nog niet compleet van de baan. Wat er nog wel mogelijk is tijdens het carnaval hangt helemaal af van hoe het er over een aantal maanden voorstaat met het coronavirus. Op basis daarvan kunnen bepaalde activiteiten dan wel of niet doorgaan, aldus Kim Gijsbers.