advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Het einde van een Tupperware-tijdperk; ‘Het was echt een schok’

De verkoop van Tupperware-producten is sinds deze maand gestopt en dat doet pijn bij liefhebbers van het merk. “Dit is echt balen.”

De Osse Tupperware-consulente Rian Brands kwam in aanraking met Tupperware via haar moeder. “Mijn moeder deed vroeger demonstraties, maar ze stopte toen ze kinderen kreeg”, vertelt Brands.  “Op mijn zestiende werd een Tupperware-party georganiseerd en toen begon het virus.”

De Tupperware-verzameling was begonnen en inmiddels staat de hele woning van Brands er vol mee. “Als je alle Tupperware uit mijn huis haalt, stort mijn huis in zeg ik altijd”, zegt Brands met een schaterlach. “Het staat zelfs op het toilet.”


Afbeelding: 'Dit is 1% van mijn Tupperware in huis'

Dat de verkoop en daarmee ook de Tupperware-party’s stoppen, had ze niet aan zien komen. “Ik hoorde het vrijdag en het was toen echt een schok. Het kwam als donderslag bij heldere hemel."

Het leuke aan Tupperware-party’s en de kookevenementen vindt Brands de gezelligheid. “Je was echt met vrouwen onder elkaar. Dat was het gewoon.” Brands vertelt hoe de consulente demonstraties gaf. “Dan werd er echt van alles gemaakt, zoals salades of sausjes. Daarna aten we dan met zijn allen.”

Dat de producten nu niet meer verkocht worden, betekent niet dat Tupperware niet meer te gebruiken is. “Het is duur, maar ook duurzaam. Tupperware gaat jaren mee. Dat is bij zo’n bakje van de Action toch anders.”