advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Het ene vriendenteam mag weer samen sporten, het andere nog niet; 'we missen het ouwehoeren'

Versoepelingen van coronamaatregelen laten sporters tot en met 26 jaar weer toe om samen te sporten. Bij het derde team van FC De Rakt hebben ze daar niets aan. "Niemand is jonger dan 28."

"Ja, het is balen. We zijn nog steeds de sjaak", zegt Max Wiendels (28). Hij en zijn ploeggenoot Danny Klaassens (30) missen het voetbal al vijf maanden. "Ik mis het om zondag samen te zijn en om te ouwehoeren met de jongens", doelt Klaassen op het vriendenteam dat al zo'n vijf seizoen samen speelt. 

Tekst loopt verder onder afbeelding

"Ik mis het groepsgevoel en de gezelligheid. Natuurlijk zijn we fanatiek op het veld, maar zodra we daar vanaf komen gaat het om de gezelligheid maar die is er niet meer", zegt Wiendels. "Ik zit in een team waarin er een aantal spelers echt spelen met vrienden en een aantal die echt voor de prestatie gaan. Dat gaat mooi met elkaar op het veld maar ook daarbuiten", vertelt Klaassen, die vooral de derde helft mist waarin er bier wordt gedronken.

'Super blij'

De spelers van FC De Rakt moeten hun conditie nog even op een andere manier op peil houden, want voetballen zit er nog even niet in. De vrouwen van dames 3 van hockeyclub Uden mogen, los van één dame die 28 is, allemaal wel weer op het veld staan en dat zorgt voor vreugde.

Tekst loopt verder onder afbeelding

"Ja, ik super blij natuurlijk", reageert Celine Jansen (22), die eindelijk weer kan sporten met haar vriendinnen. "We zijn een grote vriendinnengroep. Iedereen staat voor elkaar klaar", zegt Jansen.

"Iedereen voelt zich thuis in het team en voor iedereen is er een plekje", vult Manon Klarenaar (24) aan. "We hebben ook ieder jaar een vriendinnenweekend en meerdere teamuitjes", aldus Celine.

De afgelopen vijf maanden hebben Manon en Celine veel moeten missen. "Het hockey natuurlijk, maar ook het sociale aspect. Je merkt dat er minder contact is onder elkaar. Als er wat gebeurt zoals het vinden van een nieuwe baan of een huis, dat kun je niet samen vieren", aldus Klarenaar.

'Het voelt als gisteren'

De meiden denken niet dat de gemiste periode een lange nasleep heeft. "Het was best wel stil in onze WhatsApp-groep, maar als we zo weer mogen hockeyen gaat het weer voelen zoals vanouds. Als we elkaar weer zien zal het voelen alsof we elkaar gisteren nog hebben gezien."