Het gemis van supporters bij de derby TOP-Den Bosch is groot

Voor FC Den Bosch is het een verloren seizoen als de club vrijdag voor de tweede keer dit seizoen verliest van TOP Oss. Als de bezoekers winnen, is het seizoen van de Ossenaren nu al geslaagd.

Trainer Klaas Wels van TOP heeft mooie woorden over voor de tegenstander van vrijdagavond: "Ze hebben in ieder geval getoond over een bepaalde mentale weerbaarheid te beschikken. Daarnaast vind ik dat ze met name met Hornkamp en Postema twee hele gevaarlijke aanvallers hebben." De Ossenaren staan op de twaalfde plaats, vijftien punten voor FC Den Bosch. Voor TOP kan de wedstrijd beslissend zijn, omdat ze in één klap van de twaalfde naar de negende plaats kunnen stijgen.

Voor Den Bosch zal een winst de achterstand tot de nummer negentien mogelijk terugbrengen tot één punt. Trainer Jack de Gier nam het halverwege het seizoen over. Hij ziet dat zijn team onder zijn leiding beter is gaan presteren. "Je weet dat derby's speciaal zijn en dat je met het mes tussen de tanden moet spelen. Maar volgens mij hebben we dat tegen Go Ahead ook al gedaan."

Supporters

Bij een derby horen uiteraard supporters. Door de pandemie mogen zij niet aanwezig zijn in De Vliert. TOP-speler Trevor David speelt deze wedstrijd desondanks voor de supporters: "Het viel mij op dat de supporters heel erg blij waren toen we de vorige ontmoeting wonnen. Laten we ze nog een keer blij maken." De Osse supporters hebben wel hun best gedaan om hun ploeg te ondersteunen. Dat deden zij met een spandoek.

Gemiste spelers

Beide ploegen missen verschillende bepalende spelers. Bij de Osse mannen zijn centrale verdedigers Jan Lammers en Lorenzo Piqué geschorst. Wels heeft daarom moeten schuiven in het team. ‘Het meest logische is dat Rick Stuy van den Herik een plekje terugzakt in de laatste linie, en die samen met Niels Fleuren gaat invullen centraal achterin." Lion Kaak zal Van den Herik vervangen op het middenveld. Ruben Roosken raakte tijdens de training geblesseerd. Het is nog onduidelijk of hij mee kan spelen.

Bij de Bossche selectie wordt middenvelder Paco van Moorsel nog steeds gemist vanwege een kuitblessure. Clubtopscoorder Jizz Hornkamp heeft rustig aan gedaan op de training donderdag, maar zegt zeker fit te zijn voor de wedstrijd: "Ik heb nog steeds pijn aan mijn heup, dus daarom doe ik even rustig aan. Maar ik weet zeker dat ik de wedstrijd ga spelen." Lorenzo Soares Fonseca, Frank Sturing en Ryan Trotman komen terug van een interlandperiode en hebben nog niet meegetraind met FC Den Bosch. De vraag is dus hoe fit zij terugkeren van de buitenlandse trip en of ze mee kunnen doen. 

De belangrijke derby wordt gespeeld worden om 20.00 uur. Dtv Sport houdt op deze website een liveblog bij.