advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Het Hooghuis praat met De Lievekamp en Groene Engel over aanvullende schoolruimtes

De locatie Titus Brandsma Lyceum van Het Hooghuis gaat deze week in gesprek met Theater de Lievekamp en cultuurpodium De Groene Engel op zoek naar aanvullende ruimtes als de school weer open mag. Dat laat rector Tom Brocks van het TBL weten.

Naar verwachting gaan de middelbare scholen vanaf 1 maart weer open. "Als de anderhalvemetermaatregel van kracht blijft, hebben we voor elke groep van 28 leerlingen drie lokalen nodig. Dan hebben we ruimte tekort", zegt Brocks. "Een of anderhalve dag fysiek les is dan echt het maximale."

Lees door onder de video

Sympathiek aanbod

Om het tekort aan ruimte op te lossen lopen er gesprekken met De Lievekamp en De Groene Engel. In een vroeg stadium nam directeur/bestuurder Coen Bais contact op, dat zij bereid zijn hulp aan te bieden. Daarna kwam er ook een sympathiek gebaar vanuit de Groene Engel. "Zij voelen ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid", aldus Brocks. "Of we er ook gebruik van gaan maken en hoe, dat wordt nog een heel gepuzzel."

Ontmoeten belangrijk

Over het algemeen is de directeur blij dat de school weer open mag. "We zien er echt naar uit. Het mentale welbevinden van leerlingen staat onder grote druk. Steeds meer kinderen haken af, worden somber en gaan zich isoleren." De meeste leerlingen zitten alleen maar thuis achter hun laptop, zonder pauzes en ontmoeting. Een zeventigtal leerlingen gaat dagelijks naar school omdat de problemen anders te groot worden. Het Titus Brandsma Lyceum heeft 1400 leerlingen.