advertentie Banner SNLR.nl

Het plezier van het voetbal gecombineerd met het resultaat van fitness

De nieuwe sport Voetbal FIT is door het Sport Expertise Centrum en de Talentencampus in Oss opgezet om jongeren tussen 13 en 18 jaar snel fit te krijgen.

De jongeren hebben een tijd op de bank moeten zitten, omdat sporten in de coronacrisis niet kon. Nu de zomerstop bij de verenigingen er aan zit te komen dreigt opnieuw een terugval. Voetbal FIT probeert die te voorkomen met speciale trainingen gericht op coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en kracht. "Zo krijg je het resultaat van het fitness en je haalt plezier uit het voetbal", vertelt trainer Remco Arts van het Sport Expertise Centrum.

De kinderen hebben het ook erg naar hun zin. "Het is voor mij de eerste keer, maar het is tot nu toe erg leuk", zegt bijvoorbeeld Ricardo. Hij speelt in het jeugdteam van HVCH, samen met Luuk. Hij vult aan: "Het is leuk dat we veel met een bal kunnen doen."

De sport is prima uit te voeren met anderhalve meter afstand. Maar die regel is er voor deze leeftijdsgroep niet meer. Dat maakt de sport niet achterhaald, aldus Arts. "Kinderen krijgen  hiermee hun partijtje terug." Ricardo: "We zijn ondertussen weer begonnen met trainen, maar dat is maar een uurtje per week in plaats van anderhalf. Je hebt bijna een halfjaar niets gedaan. Zo kom je op gang en kan je volgend jaar doorknallen."

In de maand juni en juli zijn er iedere maandag tot en met vrijdag trainingen Voetbal FIT tussen 15.00 en 17.00 uur op de Talentencampus in Oss. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar kunnen zich gratis aanmelden.