advertentie Banner SNLR.nl

'Het zou de laatste keer zijn dat we haar zagen lachen'

André Dierick uit Oss komt met een tweede boek dat gaat over verlies. Hij verloor zijn echtgenote, dochter en muziek als zijn vak.

André Dierick schreef in 2009 zijn eerste boek 'In ons vak is nooit iets zeker' over het verlies van zijn dierbare echtgenote. Later verloor Dierick ook zijn dochter. Nu is er een tweede boek waarin hij schrijft over het verlies van zijn dierbaren: 'Over leven na verlies'.

"Het zou de laatste keer zijn dat we haar zagen lachen", schrijft Dierick over zijn vrouw Nettie. Ook beschrijft hij een reis naar de Alpen waar hij een steen met daarop de naam van zijn dochter (Margo) in de zee gooide. Het zijn verschillende manieren voor Dierick om het verlies te verwerken

Naast het verlies van zijn twee dierbaren kreeg Dierick ook te maken met het verlies van muziek als zijn vak, dat hij onder andere beoefende als directeur van de Osse muziekschool, de voorloper van Muzelinck. Ondanks alle tegenslagen blijft Dierick positief in het leven staan: "Het gaat eigenlijk prima met mij, omdat ik steeds de balans in het leven heb kunnen vinden. Door te zoeken naar bezigheden die het leven gewoon vrolijk maken."