advertentie Banner SNLR.nl

Hettinga en Mertens sluiten aan bij TOP Oss

Proefspelers Dennis Hettinga en Dylan Mertens hebben overtuigd in Oss. Beiden krijgen een contract voor een seizoen.

Hettinga moet een steunpilaar worden in de verdediging. De 23-jarige centrale verdediger trainde de afgelopen weken al op proef mee in Oss. De oud-speler van Go Ahead Eagles zat sinds deze zomer zonder contract. In het vorig seizoen speelde hij 26 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Giovanni Büttner en Pieter Langedijk kwamen deze zomer al over van de Eagles. Sjoerd Overgoor en Lion Kaak hebben ook een verleden in Overijssel.

"Ik denk wel dat ik hier kan rekenen op minuten, waar ik er bij Go Ahead niet op kon rekenen", zegt Hettinga. De vraag of het een stap terug of hogerop is, kan hij niet beantwoorden. "Het is voor mij een goede stap", denkt de verdediger. "Bij Go Ahead is er veel concurrentie; bij TOP is dat anders. Hier moeten ze het toch met andere middelen doen." 

Mertens kan uit de voeten als aanvallende middenvelder en schaduwspits. De 24-jarige Amsterdammer kwam afgelopen seizoen uit voor Telstar. Daar speelde hij 19 wedstrijden. "Hij is fysiek sterk en vooral creatief. Van dat laatste kan de selectie wel wat extra’s gebruiken", denkt technisch directeur Peter Bijvelds. Beide spelers zijn vrijdagavond inzetbaar, als TOP de eerste wedstrijd van het seizoen speelt tegen Jong Ajax.