advertentie Banner SNLR.nl

'Heuvel Horeca nu al 400.000 euro in de min: blij dat we open mogen'

'De Heuvel Horeca in Oss heeft sinds de coronasluiting in maart al 400.000 euro verlies geleden. En daar komt tot het eind van het jaar nog eens 400.000 bij door anderhalvemetermaatregelen, de streep door evenementen en onzekere vooruitzichten.'

Dat zegt horecaman Nick Vink van H32 en de nieuwe zaak Finch op de hoek Peperstraat/Heuvel.

"Ik ben blij dat we weer open mogen. De Heuvel Horeca telt 250 medewerkers, veertig procent daarvan is kostwinner, daar staat niemand bij stil", aldus Vink. "De nood is daarom hoog om maandag weer te beginnen, niet opengaan is geen optie."

Nieuwe zaak
Het gastvrije, het zomaar binnenlopen en ontmoeten is er dan wel af met de maatregelen, toch is ondernemer Nick Vink blij dat hij weer in een zaak kan staan. "En geldt zeker voor de nieuwe zaak Finch waarvan ik het me toch anders had voorgesteld. Maar de helft van de totale capaciteit binnen en buiten kan open en dat is al iets."

Nog geen duidelijkheid over ruimere terrassen
Wat nodig is voor de ondernemer om te overleven is ruimte, zo laat hij weten. En daarom is het belangrijk dat er duidelijkheid komt over die ruimte. "Bij H32 openen we nu met acht tafels voor twee personen. Normaalgesproken zijn dat er vijftien voor vier personen. Voor een permanente oplossing voor de komende anderhalvemetertijd is groen licht nodig van de gemeente over de ruimere opzet van terrassen op de Heuvel. Dat is er nog niet. We willen alles graag perfect afkaderen en vaste looproutes uitzetten, maar dat kan niet zolang er nog geen duidelijkheid is over het eventueel verplaatsen van de markt naar Terwaenen of de Eikenboomgaard. We willen als horeca de markt niet weg hebben, we willen samen een oplossing die het beste is voor de volksgezondheid. Die staat nu op 1."

Peperstraat en Kerkstraat
In de Peperstraat opent De Winkel van Roel Jordaans vanaf maandag voorlopig alleen het terras. "Binnen is er geen ruimte om anderhalvemeter afstand te houden. We zijn blij dat het weer kan en gaan kijken hoe 't loopt", zegt een medewerkster van de zaak. Borrelbar Pluusj in de Kerkstraat gaat op tweede Pinksterdag nog niet open. "Er is nog te veel onduidelijkheid, dus ik wacht nog even", aldus eigenaar Gé Wagemakers.

Hoeveel procent van de Osse horeca op tweede pinksterdag weer opengaat in Oss is volgens centrummanager Jack van Lieshout niet te zeggen. "Zesendertig ondernemers hebben plannen ingeleverd voor een aangepast terras, maar of iedereen maandag ook meteen de deuren opent is niet te zeggen", aldus Van Lieshout.