advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Hidde (33) uit Oss: "Genoeg werd een begrip dat ik niet meer kende"

Jarenlang ging Hidde (33) over zijn grenzen. Totdat hij van het ene op het andere moment huilend in de auto zat. Aan ons vertelt hij hoe hij zijn grenzen weer leerde kennen.

“Een tijdje terug ben ik compleet over de zeik gegaan en belandde ik in een burn-out.

Op dat moment werkte ik als manager in de retail. Ik wilde mezelf bewijzen en het maximale eruit halen. Alles moest beter. Maar op een gegeven moment werd ‘genoeg’ een begrip dat ik eigenlijk niet meer kende.

Thuis

Wanneer mijn collega’s tegen mij zeiden dat ze iets top vonden, dacht ik alleen maar: “Jij kunt dat wel vinden, maar jouw top is mijn matig, dus ik doe er nog een tandje bij.” Zo ging ik steeds verder over m’n grenzen. Totdat ik van de ene op de andere dag huilend in de auto zat.

Maandenlang zat ik thuis. Ik had last van hoofdpijn, extreme vermoeidheid, paniekaanvallen en kon moeilijk eten. Ik heb hulp gezocht maar uiteindelijk vooral naar mezelf leren luisteren. Mijn lichaam vertelde me wat er wel of niet kon en hoeveel tijd er nodig was.

Fitnesshorloge

Een belangrijk moment in mijn herstel was toen ik erachter kwam dat de stressbeleving van je lichaam meetbaar is. Door je hartritmevariabiliteit te meten, met bijvoorbeeld een goed fitnesshorloge, kan je zien of je lichaam in balans is. Als de cijfers dalen weet je dat je het rustiger aan moet doen. Dat heeft zó geholpen. Met mijn energie en ambitie heb ik zo’n soort rem nodig.

Gevoelsgoed

Uiteindelijk heeft het herstel anderhalf jaar gekost. Sinds kort ben ik voor mezelf begonnen met Gevoelsgoed. Daarmee begeleid ik millenials die tegen dezelfde problemen aan lopen. Uitgangspunt is dat niet iedereen een burn-out nodig heeft om te kunnen geloven dat het anders moet.

Nu wil ik groeien. Niet zozeer in vermogen of status, maar in het creëren van een community. Want het is gewoon zonde snap je. Iedereen zou het recht moeten hebben om met zichzelf aan de slag te gaan.”

Wie zijn we? Wat drijft ons? Wat houdt ons bezig? Op zoek naar antwoorden gaat Dtv iedere week in gesprek met mensen uit onze regio en brengen we de verhalen #vanhier.