"Hij flikt het 'm gewoon. Goh, wat ben ik gelukkig"

Het zal niemand ontgaan zijn maar 'onze' Duncan Laurence heeft het Eurovisie Songfestival gewonnen. "Hij flikt het 'm gewoon. Goh, wat ben ik gelukkig", aldus Dtv-collega en songfestivalfan Patrick Huisman een dag later vanuit Tel Aviv. 

"Ik heb geschreeuwd, gehuild, gedanst, gezongen en gesprongen. Ik geloof het nog steeds niet dat je het na 44 jaar weer binnenhaalt. Ik ben sinds 1982 toen Nicole won, bewust fan en heb altijd gedroomd dat ik eens in mijn leven zou willen meemaken dat we winnen. Ik had de moed al bijna opgegeven maar Duncan flikt het 'm gewoon."

Patrick Huisman was gisteravond live aanwezig bij de finale van het Eurovisie Songfestival in het Convention Center in Tel Aviv. "Het was echt een goeie show, als je het vergelijkt met andere songfestivaledities. De vlaggenparade, de openingsact, was echt fantastisch. Madonna viel, zoals heel Nederland heeft kunnen zien, tegen. Ze had gewoon alles playback moeten doen."

Ik de hele nacht tot vanochtend zes uur met de Nederlandse vlag lopen wapperen op de afterparty. Zo trots als een pauw!"

Patrick Huisman

Huisman had er na de jury-voting niet veel vertrouwen meer in dat Duncan met het nummer Arcade zou gaan winnen. Zoals de bookmakers al weken hadden voorspeld. "De puntentelling was heel bijzonder. Echt niemand van de fans - en wij vinden ons toch redelijk deskundig - had Noord-Macedonië aan zien komen. We hebben bij de Televoting maar twee keer 12 punten gehad maar wel ook van alle veertig andere landen punten en daarom hebben we het op zich nog heel erg goed gedaan. Bij de jury's hadden we vaker twaalf punten. Ik dacht dat we de jury-voting zouden winnen maar daar waren we derde. De Televoting gaf de doorslag en samen was het meer dan genoeg voor de winst.

Ik heb daarna in de Euroclub de hele nacht tot vanochtend zes uur met de Nederlandse vlag lopen wapperen op de afterparty. Zo trots als een pauw! Iedereen komt je feliciteren alsof je zelf gewonnen hebt. Na jaren zien hoe anderen gefeliciteerd werden mochten wij nu alle lofuitingen in ontvangst nemen van alle collega-fans. Het is niet uit te leggen als je er niet bij was, hoe dat voelt. De meest gestelde vraag was: 'waar wordt het gehouden?', alsof wij dat weten.  Ik denk zelf dat Amsterdam de beste locatie is, Maastricht is ook een leuke.
Rond 4 uur vannacht kwam traditiegetrouw de winnaar optreden in de Euroclub en de hele delegatie was er. Ilse heb ik nog zelf even mogen feliciteren, Duncan was toen al richting podium. De komende twee dagen wordt het wel iets rustiger; ik blijf nog lekker even hier bijkomen. Goh wat ben ik gelukkig!!"

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen