advertentie Banner SNLR.nl

Hockeyfans Heesch langs de lijn én op Facebook

De hockeysters van MHC Heesch zijn geen gemiddeld team in de vierde klasse. Het succes van de hechte vriendenclub bevindt zich op Facebook.

In de vierde klasse staan de Heesche hockeysters momenteel tweede. Ze mikken op promotie naar de derde klasse. “Het is moeilijker om te promoveren, dan het niveau een klasse hoger vast te houden”, denkt teammanager Koen van de Ven.

Het team is niet zo zeer nieuwswaardig vanwege de prestaties op het veld. De zestienkoppige selectie is bijzonder actief op Facebook. Wie het team volgt op sociale media, krijgt een bijzonder inkijkje. “Iedere speler moet een keer een verslagje schrijven. Daarbij kun je het zo gek en zo dol maken als je zelf wil.”

Aanvalster Kirsi van der Wielen schreef over het Halloweenfeestje van vorige week en poste daarbij ook een bijzondere video. Michelle Duys mocht schrijven over een ruime overwinning. “Toch hebben we meer fans langs de lijn, dan op Facebook”, zegt Van der Wielen. “Veel mensen vergeten op het likeknopje te drukken”, vult Duys aan.

Het eerste damesteam van MHCH heeft nog wel een probleem. Ze missen een keepster. Meiden met interesse kunnen zich aanmelden bij de club.