advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Hoe blijf je fysiek en mentaal fit tijdens een lockdown mét een avondklok?

Hoe langer de lockdown duurt, hoe meer de dagen thuis een sleur worden. En met de avondklok in zicht moet het wél gezellig blijven. Je pakt sneller een snack en naar de sportschool gaan zit er niet in. Beweeg -en voedingsdeskundige Joyce wil met haar video's die sleur doorbreken.

"Je hoeft écht niet drie keer per week als een bezetene te trainen om in deze tijden fit te blijven", klinkt het overtuigend uit de mond van Joyce Huijbers, bewegings -en voedingsdeskundige met haar eigen praktijk in Empel.

Zij werkte jarenlang als trainer in gevangenissen, maar runt nu al even haar eigen praktijk in voeding, beweging en huidzorg. "Begin klein en blijf bij jezelf staan", is haar devies voor diegenen die de sleur van het thuiszitten -en werken willen doorbreken.

Tekst gaat verder onder de video.

Fitness voor je handen

Drie keer een half uur per dag bewegen is volgens haar voldoende. En dat hoeft niet door aan de gewichten te hangen. Om mensen op weg te helpen plaatst Joyce tijdens de lockdown twee video's per week, met oefeningen van allerlei aard. "Dat zijn oefeningen die je met je handen doet, om RSI tegen te gaan, of oefeningen bij je stoel. Maar doe vooral wat bij jóu past", benadrukt ze.

Door de lockdown zitten we ook meer op onze telefoon en zien we allerlei perfecte plaatjes van influencers. Daar hoef je niet op te lijken.

• Joyce Huibers

"Door de lockdown zitten we ook meer op onze telefoon en zien we allerlei perfecte plaatjes van influencers. Daar hoef je niet op te lijken en je hoeft ook geen worteltjes te eten omdat zij het zeggen."

Avondklok

De naderende avondklok zorgt ervoor dat we nóg meer op huis aangewezen zijn. Daar heeft Joyce op ingespeeld met een fitte variant op het oud-Hollandse ganzenbordspel, waarbij vakjes corresponderen met opdrachten om fit te blijven. Het spel is gratis te downloaden via deze link. De video's van Joyce zijn hier te zien.