Hoe ‘Mandy uit de Maaspoort’ het schopte tot Miss World Nederland-finaliste

Mandy Beekwilder reist normaal gesproken de hele wereld over en staat nu ook nog eens in de finale van een missverkiezing. Alles lijkt ‘Mandy uit de Maaspoort’ mee te zitten, maar dat is niet altijd zo geweest.

Mandy Beekwilder is één van de mensen die op een positieve manier is omgegaan met de coronacrisis. De 24-jarige Bossche was nagenoeg werkloos als stewardess, omdat er nog maar amper vluchten waren door de coronamaatregelen. En dus besloot ze om het roer om te gooien.

“Ik dacht: ‘ik ga een sprong in het diepe wagen en mijn oude droom oppakken'. Ik heb die sprong gewaagd en nu hoor ik bij de laatste negen finalistes van Nederland. En één van ons mag naar Argentinië om Nederland te representeren als winnares.”

(Tekst loopt door onder de video)

Het lijkt Beekwilder uitsluitend voor de wind te gaan, maar dat was vroeger allerminst het geval. Ze werd in haar jeugd gepest en mede daarom heeft ze ervoor gekozen om een project over pesten op te zetten via Miss World.

“Omdat ik daar heel veel mee te maken heb gehad als jong meisje. Pesten heeft vaak niet een reden, het komt vaak voort uit onzekerheid van anderen en zij zoeken een zwart schaap. Helaas ben ik dat dus meerdere malen geweest. Als ze je eenmaal te pakken hebben, richten ze zich allemaal op jou.”

Sterker

Beekwilder heeft tot slot nog een boodschap voor kinderen die in hetzelfde schuitje zitten als zij vroeger in haar jeugd zat.

“Dat wat zij over jou zeggen, is niet wat jij bent en wie jij gaat worden. Zo lang je je eigen dromen blijft najagen zonder je te laten beïnvloeden door de mening van anderen, komt het allemaal goed. En het komt uiteindelijk ook allemaal goed, want je bent al sterker dan die personen die jou pesten.”