advertentie Banner SNLR.nl

Hoe moet Den Bosch er in de toekomst uitzien?

Wat wordt het woon- werk- en leefklimaat van Den Bosch in de toekomst? Op die vraag zoekt de gemeente de komende maanden het antwoord.

 En in deze ‘ontdekkingsreis’ staat de inwoners centraal, zo valt op te maken uit de woorden van burgemeester Mikkers.

Hij presenteerde dinsdag vanaf het tuindak van parkeergarage De Wolvenhoek de plannen voor de ‘Agenda van de stad’. Volgens Mikkers moet er op een creatieve manier contact worden gezocht met de Bosschenaren. “Dat kan door misschien wel langs de lijn bij een voetbalwedstrijd te gaan staan en met mensen te praten over de toekomst van de stad. Of dat we een picknick organiseren voor grootouders met hun kleinkinderen. Juist om het verschil aan te geven en op een andere manier met mensen het gesprek aan te gaan. De tijd van enkel in zaaltjes praten met mensen is echt voorbij.”

En daarbij gaat het volgens de burgemeester niet om dat iemand een woning wil of over de plaatsing van windmolens, maar om het grote geheel.

Zelf heeft de burgemeester ook wel ideeën voor de toekomst van de stad. Hij zou een betere verbinding willen maken tussen de binnenstad en wijken. “En dat kan op vele manieren. Ik denk dat we als Bosschenaren onderling nog meer de verbinding met elkaar moeten vinden.”

De agenda van de stad wordt besproken in de komende raadsvergadering.