Hoestende docenten blijven thuis, klassen mogelijk naar huis

Het coronavirus heeft nu ook impact op de scholen. Omdat hoestende docenten maandag niet op school komen is de kans groot dat kinderen naar huis worden gestuurd.

Ouders en verzorgers van schoolgaande kinderen in Oss, Bernheze en Den Bosch hebben vandaag een brief ontvangen waarin schoolbesturen laten weten dat zij het verscherpte advies van het RIVM voor de provincie Noord-Brabant volgen.

Kinderen én docenten
Bij verkoudheid, hoesten of koorts  moeten sociale contacten in Brabant beperkt worden en dat betekent dus dat kinderen met deze symptonen thuis moeten blijven. Maar ook docenten komen in dat geval niet naar school.

'Als docenten afwezig zijn, zullen wij het rooster zo optimaal mogelijk aanpassen. En we vragen u, indien uw kind klachten vertoont dit te melden via de mail', staat in een brief van het TBL in Oss.

Groepen naar huis gestuurd
Filios Scholengroep,  basisscholen in Heesch, Oss, Lith, Oijen, Lithoijen, Maren-Kessel, Geffen, Nuland en Vinkel  laat ouders weten dat 'leraren met  genoemde verschijnselen niet op school aanwezig zijn' en dat er 'rekening gehouden moet worden dat er groepen naar huis moeten worden gestuurd omdat er geen leerkracht beschikbaar is. Ook de invalpool heeft geen invalleerkrachten beschikbaar op dit moment.'

Opdelen geen optie
Het Filiosbestuur kiest ervoor om groepen niet op te delen. 'Kinderen zitten dan nog dichter op elkaar en dat vinden we in deze specifieke situatie niet gewenst.' Er wordt gevraagd om begrip voor deze situatie van overmacht.' Er wordt ook gevraagd aan ouders om ook zelf de RIVM-richtlijnen te volgen dus kinderen met symptomen thuis te laten. 

 

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen