advertentie Banner Trined

Hond al bijna een week niet te vangen in Oss

Sinds zaterdagochtend 17 oktober loopt er een hond los in Oss die na aankomst vanuit Cyprus er vandoor ging bij zijn nieuwe baasjes.

De hond was een verassing van Claire Cliteur aan haar ouders. Uit Grienkenland kwam de 4-jarige hond naar haar nieuwe baasjes in Oss. Rond 11:30 ging ze er plotseling vandoor. "We hadden haar net vijf uurtjes", vertelt Cliteur die sinds dat moment dag en nacht bezig is met het terugkrijgen van het dier.

We zijn ontzettend verdrietig.

• Claire Cliteur

"Toen ze weg glipte hebben we voor ons leven gerend en geschreeuwd." Twee uur lang reden ze met fietsen en auto's achter de hond aan, maar iedere keer kreeg ze haar maar niet te pakken. De hond komt dan ook uit een asiel in Cyprus en was daarvoor een wilde hond. "Ze is extreem bang, maar we willen haar opvangen en alleen maar liefde geven", zegt Cliteur.

Niet benaderen
Veel mensen hebben de hond al zien lopen in Oss. Mensen die haar zien worden gevraagd haar niet te benaderen en in plaats daarvan te bellen naar het zoekteam. "Als mensen op haar aflopen dan rent ze weg", zegt Cliteur. Zo zijn er veel mensen die haar een koekje willen geven en dat is volgens Cliteur niet de bedoeling: "Dat hebben we al 400 keer gehoord. Ze is heel lastig te vangen als mensen haar opjagen."

Om die reden vraagt het zoekteam dan ook om te bellen naar 06-55882893, zodra iemand de hond ziet.