advertentie Banner SNLR.nl

Honderden Bosschenaren verwelkomen Sinterklaas tijdens feestelijke intocht

DEN BOSCH â Sinterklaas is zondag ook in Den Bosch aangekomen. Tijdens de intocht was â in tegenstelling tot in andere steden waar de Sint aankwam - niets te merken van de Zwartenpietendiscussie.

De Goedheiligman zette voet aan wal bij het Bolwerk en vervolgde daarna te paard zijn weg richting het stadhuis, via de Visstraat en de Hoge Steenweg. Voor het stadhuis zorgde De Kids-Dj voor muziek en animatie voor kinderen in het publiek.

Rond 13.30 uur arriveerden Sint en Pieten op de Markt, waar burgemeester Jack Mikkers hen ontving. Of de rit door de stad goed was gegaan? âHet was nogal hobbeligâ, antwoordde Sinterklaas daarop. âAmerico was wat onrustig.â

Oefenen

Dat geldt ook voor de burgemeester zelf: "Het Kwèkfestijn gisteren was spannend, maar uw komst is nog veel spannender", zei hij tegen de Goedheiligman. De Pieten die zich op de Markt verzamelen zijn allemaal zwartgekleurd, de enige variatie in kleur is te zien aan de kapsels. Sommige pieten hebben in plaats van zwart kroeshaar, roze of blauwe krullen. Op de vraag van Mikkers of alle pieten erbij zijn: "Niet allemaal, alleen de Zwarte Pieten. De witte- regenboog- en de roetveegpieten zitten in de schoorstenen want die moeten nog een beetje oefenen."

De gemeente liet eerder desgevraagd weten geen aanvragen te hebben ontvangen voor demonstraties of protesten van voor- of tegenstanders van Zwarte Piet. âWel zijn op basis van risico-inschattingen en beschikbare informatie maatregelen genomen om de veiligheid te waarborgen, zoals bij ieder evenement.â