advertentie Banner SNLR.nl

Honderden boze boeren uit de regio in Den Haag

Minstens tweehonderd boze boeren uit de regio Oss, Den Bosch en Uden zijn in Den Haag om van zich te laten horen. Ze protesteren tegen hun negatieve imago uit politiek en media en de stikstofproblematiek. 

Een groot aantal trekkers staan met spandoeken opgesteld op het Malieveld. “Iedereen consumeren en genieten. Maar de boeren zijn de Zwarte Pieten” staat daarop te lezen. Maar er zijn ook boeren die niet naar Den Haag zijn vertrokken. 

Bij het kantoor van ZLTO in Den Bosch zijn vanmorgen tientallen actievoerders op een bus gestapt naar Den Haag. Veel jonge boeren uit de regio hebben de trein gepakt, en een kleine groep is met trekkers op weg naar Den Haag.

Tekst gaat verder onder de video. Beelden: ZLTO/Mark de Jong

Mark de Jong van ZLTO is ter plaatse en houdt DTV op de hoogte. Volgens hem zit de sfeer er goed in. “Het begint al drukker te worden nu. Maar er zijn er al heel veel onderweg. Straks om 13 uur komt de minister spreken”

De organisatie van het protest verwacht in totaal tienduizend boze boeren. De trekkers hebben eerder de toegang tot het Malieveld geforceerd.