Honderden mensen staan op tegen kanker: ‘Het is overweldigend’

In de binnenstad van Den Bosch stonden woensdag een paar honderd mensen met een foto van een dierbare die kanker heeft of heeft gehad. Hun verhaal werd verteld tijdens de liveshow van ‘Nederland staat op tegen kanker’.

In het Noordbrabants Museum staan Olivier, Willemijn en Frederique uit Rossum. Alledrie hebben ze een foto van hun oma vast. “Onze oma is overleden aan kanker en we staan hier om haar te herdenken”, vertelt Frederique. “Het is niet leuk dat ze is overleden maar het geeft wel een fijn gevoel om hier te staan”, vult Willemijn aan.

 

Anderhalve maand geleden kreeg mijn moeder te horen dat ze kanker heeft. Ik sta hier mét en vóór haar

Lisa Faas

Het menselijk lint stond centraal in de liveshow van AVROTROS en KWF Kankerbestrijding die vanaf De Parade werd uitgezonden. Zij aan zij stonden ook de Heusdense Lisa Faas en haar moeder. Faas: “Ik sta hier mét en vóór mijn moeder. Anderhalve maand geleden kregen we te horen dat ze kanker heeft. We weten ook dat ze het niet gaat overleven. Dat is erg moeilijk. Maar ik sta hier ook om te laten zien dat je er ook positief in kan staan.”

Pragati Boerstra uit Den Bosch wist meteen dat ze in het lint wilde staan. “Mijn ouders zijn overleden aan kanker. Mijn beste vriend is aan longkanker overleden en ik ben veel vrienden kwijtgeraakt door de ziekte. Dus ik wilde graag voor hen opstaan.”

Boerstra koos ervoor om een foto haar vriendin Nikki mee te nemen. “Nikki heeft kanker en gaat daar ontzettend goed mee om. Ze gaat compleet met haar genezingsproces om en pakt alles aan wat haar beter kan maken. Ik wil dat overbrengen.” Boerstra vervolgt: “Ik heb nog nooit aan zoiets meegedaan. Ik vind het overweldigend.”

De liveshow bracht 18.270 nieuwe donateurs en 79.254 euro op.

advertentie

Lees ook deze artikelen