Hoogste punt Walkwartier moet voor 2024 zijn bereikt: 'Dan kun je een heel eind wegkijken'
Van een zandvlakte ruim één jaar geleden naar volop bouwactiviteit nu. Het toekomstige Walkwartier schiet als een paddenstoel uit de grond. Dtv Nieuws nam een exclusief kijkje op het bouwterrein.
Iedere zeventien werkdagen komt er een nieuwe verdieping op de woontoren voor koopappartementen van het Walkwartier. Daarnaast zijn de bouwers bezig met de huurappartementen. In totaal wordt de kooptoren 54 meter hoog met vijftien verdiepingen. De vloer van de zesde verdieping is donderdag gestort.
"We hopen voor de bouwvak de achtste verdiepingsvloer erop te krijgen. En dan moet de toren eigenlijk voor het einde van het jaar staan, qua ruwbouw. Dan kun je echt een heel eind wegkijken", zegt Emiel Voeten, voorman timmerman bij Berghege. Na de ruwbouw kunnen de woningen worden afgewerkt.
De eerste vier, vijf verdiepingen hebben we alles met het trapje moeten doen
Emiel Voeten, voorman timmerman bij Berghege
Voor Voeten zijn er twee mijlpalen die de afgelopen periode van het Walkwartier markeren, waaronder de komst van een lift. "De eerste vier, vijf verdiepingen hebben we alles met het trapje moeten doen", zegt de voorman timmerman met een lach op zijn gezicht. “De andere mijlpaal is dat het allemaal dicht is. Dat we niet meer door het zand moeten lopen, maar gewoon over de begane grond", zo vertelt hij verder.
Met de huidige temperaturen kunnen de bouwers goed doorwerken. In de winter was het weer niet altijd even goed. "Zodra het hard begon te waaien, ging het piepen en kraken bij de kranen. We hebben een aantal dagen niet fatsoenlijk kunnen werken met de kranen, omdat er teveel wind stond. Dan is het risico te groot."
De planning is dat de woontoren voor de zomer nog twee verdiepingen hoger is. "Tot aan de bouwvak is er nog transport en wat geluidsoverlast. En dan is er drie weken rust. Daarna gaan we er weer volop tegenaan", zo sluit Voeten af.