advertentie Banner SNLR.nl

'Hop on Hop off bus' gaat 31 juli rijden in Heesch

De 'Hop on Hop off bus' zal vanaf 31 juli te gebruiken zijn in Heesch. Het maakt gratis reizen binnen Heesch voor iedereen mogelijk.

Het busje rijdt vanaf eind deze maand zes dagen per week door het dorp, van 10.00 tot 17.00 uur. Ieder uur volgt hij een vaste route, van liefst 16 kilometer. Alle prominente plekken van het dorp worden aangedaan. Iedereen die gratis een stukje mee wil, kan langs de route zijn of haar hand opsteken. Het project is bedacht door Aangenaam Heesch en gefincancieerd door bijdrages van provincie, gemeente en bedrijven.

 

We hopen dat mensen massaal van de bus gebruik gaan maken

• Arend-Jan Top (Aangenaam Heesch)

"We hopen dat mensen massaal van de bus gebruik gaan maken", vertelt Arend-Jan Top van Aangenaam Heesch. De bus moet een uitkomst zijn voor mensen die in een isolement zitten of die slecht ter been zijn. Ook voor mensen die nu nog van de Wmo gebruik maken voor het vervoer, kan het een alternatief zijn. "We verwachten dat we een periode nodig hebben voodat mensen bekend zijn met het initiatief. We schatten zelf in dat het twee tot drie maanden zal duren."

Dienstbaar
Ton Slaats is een van de chauffeurs die geheel vrijwillig de bus bestuurt. "Ik wil me op deze manier dienstbaar stellen voor de mensen uit Heesch", zegt Slaats. "Ik hoop op die manier mensen met elkaar te verbinden." Mensen die geïnteresseerd zijn om binnenkort ook vrijwillig rond te rijden in de bus, kunnen zich melden bij Aangenaam Heesch.