advertentie Banner SNLR.nl

Hop on Hop off bus Heesch gaat meer de wijken in

De Hop on Hop off bus in Heesch heeft vanaf donderdag een nieuwe route. Belangrijke plekken komen gedurende de rit van een uur vaker terug.

Het gaat hierbij om De Misse, het gezondheidscentrum aan de Gildestraat, het toekomstige centrum aan de Cereslaan en Huize Heelwijk. Verder gaat de bus met in totaal drie lussen meer de wijken in en is het Bomenpark aan de route toegevoegd.

De gratis bus door Heesch is een halfjaar geleden als proef gestart met een grote ronde van een uur. Op initiatief van de chauffeurs en hun ervaringen is een nieuwe route gemaakt, die vanaf donderdag gereden wordt.

Het parcours
De bus start nog steeds op het hele uur op de Cereslaan. Het eerste gedeelte, route A, voert de passagiers door de Broekhoek naar het Heesche centrum. Daarna gaat route B terug naar de Cereslaan en via de wijken de Beemd en de Velft naar het centrum. Tot slot worden in de laatste route de Buitenpas, de Hoef en de Ploeg aangedaan. Langs het centrum bereikt de bus dan aan het eind van het uur weer het beginpunt.

"Bij het oude parcours zaten sommige mensen 55 minuten in de bus om op een plek dichtbij uit te komen. Nu zal een gemiddelde route slechts 10 tot 15 minuten duren", zegt Arend-Jan Top van Aangenaam Heesch. "Dit zal de route voor een lange periode zijn. We hebben zelfs al voorgesorteerd op de ingebruikname van het gezondheidscentrum Ceres."

Op een gemiddelde dag maken zo'n 11 mensen gebruik van het vervoermiddel door Heesch. Dat zal de komende tijd moeten groeien naar 17 mensen per dag

• Arend-Jan Top, Aangenaam Heesch

Meerijden al mogelijk vanaf 9.00 uur
Ook de aanvangstijd is aangepast. Waar de bus voorheen om 10.00 uur 's ochtends begon te rijden, zal dat vanaf morgen 9.00 uur zijn.

Iedereen die gratis een stukje mee wil, kan langs de route zijn of haar hand opsteken. Dat wordt in redelijke mate gedaan. "We merken wel dat de behoefte er is. Op een gemiddelde dag maken zo'n 11 mensen gebruik van het vervoermiddel door Heesch. Dat zal de komende tijd moeten groeien naar 17 mensen per dag."

Uitje
Het doel van het gebruik is iedere keer anders. Bezoek aan een familielid, boodschappen doen in het centrum, een afspraak bij de dokter of juist alleen voor de lol. "Het wordt al regelmatig gebruikt als een uitje. Daarom is het goed dat het vanaf nu ook mogelijk is om naar het Bomenpark te gaan."