advertentie Banner SNLR.nl

Hop on Hop off bus in Heesch al regelmatig vol

De Hop on hof off bus rijdt precies een week. De animo verschilt per rit, maar soms raakte de bus vol. "Het gaat al beter dan verwacht", vindt Arend-Jan Top van Aangenaam Heesch.

Men heeft bewust gekozen om in de vakantie te beginnen, om te kunnen oefenen en de route verder te kunnen optimaliseren. "Het is nog wennen voor het publiek. Wanneer het gezondheidscentrum gereed is, zullen meer mensen de behoefte hebben mee te rijden", verwacht chauffeur Theo Verhoeven, die de bus twee keer per week een dagdeel bestuurt.

 

"Het kan zijn dat de bus vol zit, maar ook dat ik niemand mee neem. Dat is afhankelijk van de dag en het tijdstip. Het is nog heel wisselend", zegt Verhoeven. "Het moet nog wat meer gaan leven."

Mensen die slecht ter been zijn
In de bus zitten woensdagochtend twee passagiers. Allebei de dames waren benieuwd welke route de bus precies aflegt, in de hoop dat het in de toekomst handig zou kunnen zijn. "Ik was boodschappen aan het doen en ik dacht: laat ik eens instappen om te zien hoe het werkt", vertelt een inzittende. "Ik denk zeker dat het aan de behoefte kan voldoen voor mensen die slecht ter been zijn. Het heeft best toekomst."

Het busje rijdt zes dagen per week door het dorp, van 10.00 tot 17.00 uur. Ieder uur volgt hij een vaste route, van liefst 16 kilometer. De ritten zijn voor iedereen gratis.