advertentie Banner SNLR.nl

Horeca Groene Engel in zwaar weer

Hoewel het goed gaat met cultuurpodium de Groene Engel in Oss, zit de horeca in zwaar weer. Samen met de gemeente wordt er achter de schermen gewerkt aan een reddingsplan.

Er is inderdaad sprake van een huurachterstand, zo bevestigt wethouder Frank den Brok desgevraagd. Om hoeveel geld het gaat, wil hij niet zeggen.

Raadsfracties bijgepraat
"Het poppodium draait - met name dankzij de extra inzet van vrijwilligers - goed, de horeca niet. Die heeft het zwaarder dan voorzien. Daarover heb ik de raadsfracties onlangs vertrouwelijk bijgepraat", zegt Den Brok.

" Er zijn twintig scenario's te bedenken, verkoop is inderdaad een optie. Evenals onderverhuur."

• Frank den Brok - wethouder gemeente Oss

"Samen met het bestuur van de Groene Engel bekijken we toekomstscenario's voor de horeca die uiteenlopen van stoppen tot doorgaan en alles wat daar tussen zit. Er zijn twintig manieren te bedenken, verkoop is inderdaad een optie. Evenals onderverhuur", aldus de wethouder. Het is volgens hem ook de vraag of je de hele horeca nodig hebt of dat je ervoor kiest om een deel uit te besteden.

Gemeente trekt nergens stekker uit
Voor- en nadelen worden nu op een rijtje gezet en eind januari moet duidelijk zijn wat de beste keuze is. Het is aan het bestuur om te zeggen hoe ze het willen gaan doen. "Het is het beste om een broedende kip niet te storen. Als gemeente trekken we in ieder geval nergens een stekker uit", aldus Den Brok, "wij zijn slechts huurbaas en subsidieverstrekker."

De horeca is begin 2018 overgegaan naar poppodium de Groene Engel die hierin een extra bron van inkomsten zag. Onder andere door een crowdfundactie die 155.000 euro opleverde kon het horecadeel worden overgekocht. De gemeente Oss heeft 225.000 euro uitgetrokken om cultuurpodium de Groene Engel voor Oss te behouden.