advertentie Banner SNLR.nl

Terrassen in de regio zijn weer geopend, blijdschap bij horeca en gasten

(UPDATE: 15:30) Er wordt volop gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te genieten op de zonovergoten terrassen in onze regio. Maandagavond zendt Dtv vanaf 19:00 uur een speciale editie van het Dtv Nieuws uit, waarin de stemming op en rond de terrassen in Den Bosch, Oss en Uden gepeild wordt.

De gemeente Den Bosch deelt een filmpje waarop te zien is dat onder meer de Parade is omgetoverd tot een terras en burgemeester Jack Mikkers wenst ondernemers veel succes, terwijl hij klanten verzoekt te genieten en elkaar de ruimte te geven.

Wethouder Roy Geers liet eerder al weten dat de puzzel van extra terrasruimte 'af' is. De gemeente Den Bosch heeft  een enorme lijst met extra terrassen samengesteld. Om 10:30 uur openden de eerste horecagelegenheden daar hun deuren.

Oss

In Oss heerst groot enthousiasme over de heropening van de horeca. Wel was er de afgelopen week veel te doen over de grootte van de terrassen en de ruimte die de markt daardoor zou kwijtraken.

Nu die problemen zijn opgelost, staat de horeca niets meer in de weg om de terrassen weer te openen, tot voldoening van Jack van Lieshout, de Osse centrummanager. Hij meldt dat er ter gelegenheid van de heropening vlaggen zijn opgehangen in de Kerkstraat.

Uden

In Uden waren de voorbereidingen al langere tijd gaande. Donderdag is er al extra terrasruimte vrij gemaakt op de Markt. Om 12:00 uur worden de horecagelegenheden daar heropend.

Overigens is het niet alleen de horeca die sinds maandag weer open mag; onder andere cultuurinstellingen, dorps- en wijkhuizen en bioscopen zijn eveneens weer te bezoeken.

Blije gezichten

De open terrassen leiden overal tot veel enthousiasme. Zo zitten ze in Den Bosch al aardig vol (zie beelden hieronder). 

In Oss is dat niet anders:

In Uden hebben de mensen de weg naar het terras ook weer gevonden. Alle middelen worden daarbij ingezet om de anderhalve meter afstand te waarborgen.