advertentie Banner Trined

Horeca open voor bezorgen en afhalen; ‘We doen wat we mogen doen’

Door nieuwe coronamaatregelen is de horeca vanaf donderdag op slot, maar door afhalen en bezorgen hopen ondernemers hun hoofd boven water te houden. “Dit is het enige wat we kunnen doen.”

Nee, de deuren sluiten is voor Arnaud Boskma van Caffé Corretto in Oss geen optie. Daarom blijft zijn zaak vier uur per dag open voor het afhalen van lunchgerechten. ‘Gasten kiezen bewust voor mijn bedrijf om te komen en steunen mij nu met afhalen. Als ik hen teleurstel is het maar afwachten wat zij kan gaan doen als ik straks weer open ben.” Op deze manier blijft Boskma zelf aan de gang, kan hij voor een deel zijn leveranciers betalen en kan hij gasten toch voorzien van een lunch.

Ook bij De Toren in Heeswijk-Dinther staan de deuren open voor afhalen van maaltijden en daarnaast bezorgt het eetcafé gerechten. “We willen in contact blijven met onze gasten die we niet kunnen missen”, vertelt Jehan Langenhuijsen. “De afgelopen periode hebben we van alles kunnen doen in aangepaste vorm, maar dat valt nu weg dus we moeten nu iets anders”, doelt hij op het afhalen en bezorgen.

Financieel gaan beide horecaondernemingen omzet inleveren. “Take away staat in een klein contrast met wat er normaal kan en mag. Afhalen en bezorgen is een middel om het enigszins op te vangen, maar iedereen snapt dat het financieel een ander plaatje is dan in de normale gang van zaken”, aldus Langenhuijsen.

Bij De Toren waren ze in de zomerperiode creatief met HaDee Vakantiepark, waarbij het eetcafé samen met Fotohokje evenementen organiseerde voor thuisblijvers. Langenhuijsen denkt momenteel na over activiteiten voor de winter. “Waarom geen wintereditie? Er zijn genoeg creatieve geesten die daar iets moois van kunnen maken.” Binnenkort hoopt De Toren hierover meer bekend te maken.

Niet alle horecaondernemers staan te springen om over te gaan op bezorgen en afhalen. Ruud Tielemans van Bistro Louis in de Osse Peperstraat heeft zo zijn twijfels. Volgens hem heeft het financieel gezien nauwelijks zin om voor een korte periode in te zetten op afhalen. De horecaondernemer heeft goede hoop dat de horeca na vier weken weer open kan.