Horecaondernemers zijn blij met de heropening, maar willen meer
De horeca gaat, zoals het eruit ziet, snel weer open. Dinsdag kondigt het kabinet namelijk zeer waarschijnlijk aan dat de horeca onder voorwaarden weer open mag. Horecaondernemers in de regio zien de heropening als een eerste stap.
“De horeca moet gewoon open. Het liefste zouden we zien dat we tot tien uur open kunnen zijn, met een uitloop naar twaalf uur. Maar een goed alternatief zou zijn om de inloop tot acht uur te hebben en tot tien uur open te zijn”, zegt John Duijns van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in Oss. “De stemming is goed, iedereen heeft er weer zin in. Medewerkers hebben er zin in, net als gasten en ondernemers”, zegt Roy van Veghel van KHN Rosmalen, Nuland en Vinkel.
Het OMT adviseert om de horeca tot acht uur open te houden, maar het kabinet lijkt aan te sturen naar een sluiting om tien uur. Een eerdere sluiting, zoals om vijf uur of acht uur, zien de ondernemers niet zitten.
“Je wilt alle gasten ontvangen. Maar bij een eerdere sluitingstijd zijn we weer politieagenten aan de deur. Daar zitten we niet op te wachten. En dan moeten we weer een schikking gaan maken aan de deur”, zegt Theo Potjes van KHN Maashorst in oprichting.
Over het toekomstperspectief lopen de meningen uiteen. “We hopen woensdag de eerste stap te kunnen zetten en vanuit daar weer op te bouwen naar normaal”, zegt Duijns. “Voorlopig zie ik het niet te rooskleurig, maar we willen zo graag werken”, laat Potjes weten. Dat terwijl van Veghel juist heel positief is. “We zouden rond april van alle maatregelen af moeten zijn."