Horecastudenten delen gratis maaltijden uit aan kwetsbare Ossenaren vanuit een foodtruck

Horecastudenten van ROC De Leijgraaf deelden donderdag gratis maaltijden uit vanuit een foodtruck die op het terrein van het Huis van de wijk stond. De maaltijden waren in eerste instantie bedoeld voor leden van Quiet Oss, maar ook kwetsbare Ossenaren die vooraf werden aangemeld kregen een maaltijd van de studenten.

Wijkwerker Alex van der Heijden en Rolf Asbroek van ROC de Leijgraaf bedachten het concept al enkele maanden geleden, maar de uitvoering moest vanwege de strengere coronamaatregelen destijds nog op zich laten wachten. Donderdag werden de eerste maaltijden coronaproof uitgedeeld aan de leden Quiet. Projectleider van de organisatie, Mari Peters vertelt: “Het is een heel mooi concept. Het enige wat wij graag wilden, is een gezonde maaltijd en dat is gelukt”.

Anja Jellema had de primeur om als eerste haar lunchmaaltijd – een Turkse bulgur salade – af te halen bij de studenten. “Ik krijg een heel warm gevoel van de actie, omdat deze studenten aan hun medemens denken. Dat is fantastisch.”

Tekst gaat verder onder de reportage. 

(Voor)bereiding maaltijden

Op zes verschillende dagen rijden de studenten met een foodtruck naar de wijkcentra om daar de gratis maaltijden uit te delen. Voorafgaand hebben de studenten per wijk één menu samengesteld. Dat zij in deze coronatijd, waarin nauwelijks praktijklessen en stages mogelijk zijn, toch een maaltijd kunnen serveren, vinden ze geweldig. “Het is bijzonder dat we dit in coronatijd mogen doen en dat het voor een goed doel is, maakt het extra mooi”, vertelt tweedejaars student Django Klos.

Verder bereiden ROC-leerlingen nog maaltijden op dinsdag 20 april bij wijkcentrum De Hille, maandag 26 april bij De Meteoor, dinsdag 18 mei bij De Binnenstad, dinsdag 1 juni bij wijkcentrum Schadewijk en dinsdag 15 juni bij Talentcentrum Ons Welzijn. Op donderdag 10 juni is er in vijf wijkcentra tegelijk een afsluitende lunch.