advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Horecazaak Quisine vestigt zich in oudste pand van Oss

Het oudste pand van de Osse Peperstraat wordt een restaurant. Quisine rolt een concept uit dat al getest wordt in Veldhoven.

Peperstraat 12 kent een rijke historie. Er zijn zelfs sporen gevonden van vóór de roemruchte stadsbrand in 1752. Een herberg, drukkerij, zusters in de oorlog, ze hebben er allemaal gezeten. Het Centrummanagement Oss vertrok afgelopen december als laatste huurder uit het pand, waar ook het stadsarchief gevestigd was. "De laatste jaren hebben we met winkeliers, horecaexploitanten, vastgoedeigenaren en gemeente getracht de Peperstraat een levende horecastraat te maken", legt vastgoedeigenaar Ton Kemkens uit. "Dit pand zou eigenlijk gesloopt worden, maar doordat het een monumentale status kreeg, konden we het behouden."

Panden met historie

In september opende de eerste vestiging van Quisine in een voormalig raadhuis in Veldhoven. "Wij vinden het uniek om in panden te werken die een bepaalde historie hebben", zegt Robin Wijnen van het horecabedrijf. Het doel is om snel te groeien met meerdere vestigingen in Brabant. Ook de coronacrisis houdt ze niet tegen. "We konden de rem niet meer intrappen, toen corona kwam. De kosten blijven doorlopen, als we niks doen staat er geen omzet tegenover. Dat moeten we ten alle tijden voorkomen."

Fine dining

De nieuwe horecazaak krijgt drie gezichten. Ko van der Vloet en Gijs van den Heuvel nemen plaats in de keuken en Jimmy Szalai wordt de gastheer. "Ik hoop dat we met ons concept de perfecte aanvulling kunnen zijn, voor de doorloop naar de stad", aldus Van den Heuvel. Het concept van het restaurant is dat de mensen zelf bepalen hoe het eraan toe gaat en het tempo van bediening kunnen aangeven. Bestellen gaat via een QR-code. "En op de kaart staan de hardlopers van een gemiddeld restaurant, maar dan anders", vult Van der Vloet aan.

Een ingrijpende verbouwing wacht, die in maart en april gaat beginnen. In de zomer moet alles klaar zijn voor opening. Van der Vloet: "Het is belangrijk dat we eerst corona achter de rug hebben om een goede start te maken, met een frisse neus en opgeheven hoofd."