Hotel-eigenaar Maarten van Kempen koopt Kruisherenkapel in Uden

De Kruisherenkapel in Uden is overgekocht door Maarten van Kempen. Hij is momenteel al eigenaar van onder andere het hotel 'Teugel Resort Uden'.

Over de overname zijn omwonenden van de Kruisherenkapel recentelijk geïnformeerd door middel van een brief. 

Daarin is te lezen dat de overeenkomst met Van Kempen in samenspraak met de stichting Kruisherenkapel en met de volledige steun van de kruisheren tot stand is gekomen. "We hebben veel vertrouwen in de plannen van Maarten van Kempen, die goed passen bij het karakter van de kapel", zo meldt men in de brief.

Één van de plannen die Van Kempen heeft voor de Kruisherenkapel, is het uitbreiden van de diensten met een restaurant in een aanbouw aan de tuinzijde. Ook worden de activiteiten uitgebreid met onder andere bedrijfsrecepties, bruiloften en jubilea.

Daarvoor is echter een bestemmingsplanherziening noodzakelijk. Omwonenden zijn door middel van de brief uitgenodigd voor een 'omgevingsdialoog' in het kader van die herziening.

Recentelijk kwam de Kruisherenkapel nog groot in het nieuws, toen er een live-uitzending van de NPO-talkshow Op1 werd uitgezonden over de coronacrisis. Ook was de kapel het decor voor Udense raadsvergaderingen.