advertentie Banner SNLR.nl

Hotel in Uden creëert bevallingskamers

Zwangere vrouwen kunnen vanaf dit weekend ook bevallen in hotel Van der Valk in Uden. Het hotel maakt momenteel kamers vrij, die ze inricht als poliklinische bevalkamer. 

Dit maakte verloskundige Kirsten Schatorjé vrijdagavond bekend in het tv-programma Op1 en wordt bevestigd door een woordvoerder van het hotel. 

Het naastgelegen ziekenhuis Bernhoven kan, vanwege de grote toestroom aan coronapatiënten, op dit moment geen bevallingen laten plaatsvinden. "We willen dat vrouwen nog steeds kunnen kiezen tussen thuis bevallen of op een andere plek", vertelde Schatorjé. "We hebben van zorgverzekeraars CZ en VGZ snel akkoord gekregen dat we dit weekend kamers vrij kunnen maken en die worden nu als poliklinische bevalkamers ingericht."

Strenge regels
Alleen reguliere bevallingen kunnen in het hotel plaatsvinden. Als er bijvoorbeeld sprake is van een acute keizersnede kan dat niet en die risicoselectie maken de verloskundigen. Bij de bevallingen in het hotel gelden strenge regels. Zo mag er behalve de partner, geen familie aanwezig zijn. 

Van der Valk is nu bezig om de kamers uit te rusten met medische apparatuur. Volgens de woordvoerder is het zeer waarschijnlijk dat de eerste bevallingen daar zaterdagavond kunnen plaatsvinden, mits een aantal zorginstanties nog een laatste go geven.