“Hou het hoofd koel en het hart warm”

Burgemeester Marieke Moorman heeft er alle vertrouwen in dat de inwoners van Bernheze samen goed door de corona-crisis kunnen komen.

Dat zei ze bij het begin van de raadsvergadering donderdagavond. “Hou het hoofd koel en het hart warm”, vatte de burgemeester haar gevoel samen.

Waardering

Ze riep de inwoners op om goed op hun eigen gezondheid te letten maar vooral ook om naar elkaar om te blijven kijken. Moorman sprak haar waardering uit voor de organisatoren van evenementen die hun verantwoordelijkheid hebben genomen om die activiteiten af te gelasten. “De gezondheid krijgt prioriteit, heel veel dank daarvoor”, aldus de burgemeester.

Ze riep de bevolking nogmaals op om goed de aanwijzingen van het RIVM op te volgen en om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. “Ik ben er van overtuigd dat wij als Bernhezenaren goed door deze periode gaan komen”, voegde ze daar aan toe.

Vergadering

Volgens Moorman is er vooraf goed nagedacht om de vergadering van donderdagavond toch door te laten gaan. “We zijn met minder dan 100 en we hebben besloten om dit keer geen publiek binnen te laten. Een groep mensen had graag binnen willen zitten in verband met het onderwerp over De Wildhorst maar die moeten het nu via internet volgen”, zo zei Moorman.

Het onderwerp over de toekomst van De Wildhorst werd uiteindelijk slechts een hamerstuk. De partijen hadden niets toe te voegen aan hetgeen onlangs in een commissievergadering al was gezegd. 

advertentie

Lees ook deze artikelen