Huis73 start met het Geheugenhuis voor mensen met beginnende dementie

Laat je geheugen je in de steek of krijg je in je omgeving te maken met beginnende dementie? Vanaf 20 september start Huis73 met het Geheugenhuis, een plek voor ontmoeting, informatie en activiteiten voor iedereen die vragen heeft over het geheugen.

Het hele jaar door kunnen mensen meedoen aan activiteiten in het Geheugenhuis. Voor mensen met beginnende geheugenproblemen, voor hun mantelzorgers en professionals, maar ook voor mensen die nu al willen werken aan een fit geheugen. “Beweging, creatief bezig zijn, dingen doen die je leuk vindt. Het stimuleert je geheugen en houdt je brein fit.”

Het Geheugenhuis is een gezamenlijke activiteit van Huis73, Farent en Tao of Care en biedt naast activiteiten een plek voor ontmoeting en informatie. “Wil je meer weten over het geheugen of over dementie? Wil je je kind uitleggen dat oma soms iets vergeet? Weten wat muziek voor je geheugen kan betekenen? We hebben boeken en video's voor je uitgezocht om te lenen."

Vanaf 20 september gaan de eerste activiteiten van start. De officiële opening volgt op woensdag 6 oktober. Het Geheugenhuis is vrij toegankelijk van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur in Huis73.